гр. София, ул. "Триадица " № 5А
0893 340 323
0888 855 495
info@maxplus-bg.com

Adobe Premiere Pro

Видео обработка и монтаж
course adobe premiere

Курс

Adobe Premiere Pro

Продължителност

1 месец

Бр.занятия

32 учебни часа

Цена

320 лв.

Adobe Premiere Pro

32 учебни часа

Вечерен курс: 31.01.2022
Календар
Съботно-неделен курс: 13.11.2021

Курс по Adobe Premiere Pro – за начинаещи

Видео обработка и монтаж  с Adobe Premiere Pro

Присъствена форма на обучение:
Осигурени са всички противоепидемични мерки.
Осигурено отстояние от 1.50 м. между всеки курсист.
Не се изисква  имунизационен сертификат.
Всички преподаватели са ваксинирани.

Лектор: Васил Димитров

ЗА КУРСА:
В курса по Adobe Premiere Pro Вие ще се научите да боравите с програмата за видеомонтаж, ще можете да работите с пътечки, поредици, маски, ключови кадри. Ще можете да раздвижвате, изрязвате и да прилагате разширени методи за редакция на Вашето видео съдържание. Ще се научите да прилагате аудио и видео ефекти, сред които замъгляване, изостряне, шум, премахване на зелен фон, трансформация, цветови корекции и др. Ще знаете как да изготвяте видео за уеб пространството, да разбирате основните файлови формати и понятия, необходими за работата с Premiere Pro.

 

ЗА МЕТОДИКАТА:
Обучението е разработено по иновативна методика, с която бързо и лесно ще схванете основните принципи на работа с програмата.
Всяко стандартно занятие в курса е разделено на две части – лекция и упражнения. Всички лекции са детайлно изработени и включват множество примери. По време на лекциите се правят демонстрации, като Вие можете да задавате въпроси по всяко време. Упражненията преминават под наблюдението на Вашия лектор. Като допълнение към лекциите и упражненията се дават и задачи под формата на домашни.

 

ГАРАНЦИИ И БОНУСИ:
Възстановяване на таксата по време на курса на всеки, който прецени, че курсът не оправдава очакванията му.

Курсистите могат да ползват личен лаптоп или компютър осигурен от школата.

 

СЕРТИФИКAТИ ИЗДАВАНИ ОТ МАКС ПЛЮС:
СЕРТИФИКАТ ПО НАШ ОБРАЗЕЦ.
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ по МОН.
За пълната информация посетете страницата в сайта, „ЗА НАС“

 

ОБУЧЕНИЕ  В ГРУПА:
ВЕЧЕРНИ КУРСОВЕ – присъствена форма на обучение.
/
По време на националните празници занятия не се провеждат/

Дни на провеждане ВЕЧЕРЕН – понеделник и сряда
Дата, начало и край от 31.01.2022  до 23.02.2022
Час, начало и край от 18.30 часа до 21.15 часа
Брой учебни часа 32 уч. часа: 8 занятия по 4 уч. часа
Брой курсисти от 4 до 6 курсиста
Сертификат Успешно преминалите курса
Цена 320 лв. – на две вноски
Отстъпки – 10% „Доведи приятел“, „Запиши друг курс“

 

СЪБОТНО – НЕДЕЛНИ  КУРСОВЕ –  присъствена форма на обучение

Дни на провеждане СЪБОТНО – НЕДЕЛЕН
Дата, начало и край от 13.11.2021 г. до 5.12.2021 г.
Час, начало и край от 14.00 часа до 16.45 часа
Брой учебни часа 32 уч. часа: 8 занятия по 4 уч. часа
Брой курсисти от 4 до 6 курсиста
Сертификат Успешно преминалите курса
Цена 320 лв. – на две вноски
Отстъпки – 10% „Доведи приятел“, „Запиши друг курс“

 

 

 1. Същност на Premiere Pro. Въведение в работното пространство – основни панели и създаване на собствено работно пространство. Какво е fps? Съвети при избор на машина за работа с програмата.
 2. Импортиране на съдържание. Методи за импорт.
 3. Организация на съдържанието. Изглед и възможности на панелът Project. Принципи на импортираното съдържанание в Premiere Pro. Възстановяване на неактивни връзки към медийния файл.
 4. Панелите Timeline, Source Monitor и Program Monitor. Точки за вход и изход на видеосъдържанието и как да ги използваме. Същност и употреба на маркерите. Начини за добавяне на съдържание в панела Timeline.
 5. Подробно запознаване с Timeline панел. Какво представляват понятията поредица и пътека, принципи на работата в пътеката. Възможности и посочване на пътека. Заключване на пътеката и синхронизирането.
 6. Методи за вмъкване на клип. „Дръжки“ на клиповете и същност на FX баджа. Инструментите Hand и Zoom. Вложени композиции. Вмъкване на .psd и .ai файлове и техните предимства.
 7. Изрязване на клип с инструмента Razor. Разширена редакция с инструментите Ripple Edit и Rolling Edit. Какво е рендериране и как работи Premiere Pro при възпроизвеждането на клипове. Кеш. Промяна на дестинацията на съхранение на кеша. Методи за заместване на съдържание – командите Replace Footage и Replace Clip – предимства и удобства.
 8. Инструментите Slip и Slide. Методи за създаване на забавен/забързан кадър – командите Speed/Duration, Time Remapping и инструментът Time Strеtch.
 9. Разделяне на видеото от аудиото. Кога и защо е необходимо?  Бърз временен достъп до командата за разделяне. Аудио и Видео преходи (Transitions). Настройки на клавишите за бърз достъп.
 10. Панел Effect Controls. Основни свойства на клиповете - движение (Motion), непрозрачност (Opacity), Стилове на смесване (Blending Modes), завъртане (Rotate). Създаване на едноцветен слой. Маска и принципи на маските. Свойства на маската.
 11. Ключови кадри (keyframes) и принципите им. Създаване на анимация със свойствата за движение (Motion). Инструментът Pen.
 12. Експортиране на готов клип. Файлови формати и настройки. Създаване на собствена настройка (preset). Същност на програмата Adobe Media Encoder.
 13. Създаване на ТВ покритие и ТВ репортаж. Принципи на репортажа – синхрон, захльос, опашки, продължителност на кадрите.
 14. Методи за създаване на заглавия. Инструменти за текст. Панелът Essential Graphics. Втори метод за създаване на заглавия - панелът Legacy Titles – създаване на заглавия и форми.
гр. София, ул. "Триадица " № 5А
0893 340 323
0888 855 495
info@maxplus-bg.com