гр. София, ул. "Триадица " № 5А
info@maxplus-bg.com
Начало » Блог » Популярни 2D и 3D програми.

Популярни 2D и 3D програми.

Популярни 2D и 3D програми
CAD

AutoCAD : Последната версия на този популярен софтуер за 2D и 3D проектиране предлага подобрени функции за производителност, включително подобрено управление на слоеве, усъвършенствани инструменти за анотации и по-добра съвместимост с файлови формати DWG.
SketchUp:  Новата версия включва подобрения в производителността, разширени възможности за импортиране и експортиране на данни и по-добро сътрудничество между потребители.
3D Studio Max: е мощен софтуер за 3D компютърна графика, разработен от Autodesk. Използва се широко в различни индустрии като архитектура, дизайн на игри, визуални ефекти и анимация. Софтуерът позволява на потребителите да създават триизмерни модели, среди и анимации с помощта на различни инструменти и техники. Това е популярен избор сред професионалисти и ентусиасти поради своята гъвкавост, стабилност и широка гама от функции.
SolidWorks: Последната версия на този популярен софтуер за 3D проектиране и производство включва нови функции като оптимизиране на потока на производството, усъвършенствани инструменти за симулация и подобрена поддръжка за добавена реалност (AR).
REVIT: е софтуер за проектиране на сгради, разработен от Autodesk. Това е инструмент за информационно моделиране на сгради (BIM), който позволява на архитекти, инженери и строителни професионалисти да създават 3D модели на сгради с подробна информация за материалите, системите и процесите, включени в проекта. Софтуерът помага при проектирането, визуализацията и анализа на сградите, като улеснява сътрудничеството между различни дисциплини и подобрява комуникацията по време на процеса на проектиране.
Fusion 360: Този универсален CAD/CAM/CAE софтуер от Autodesk предлага облачно базирани възможности за проектиране, симулация и производство. Най-новата версия включва подобрени инструменти за анализ на топлинни потоци, усъвършенствани възможности за създаване на повърхности и подобрена интеграция с машини за производство.
Vectorworks: Тази гъвкава CAD програма поддържа широк спектър от приложения, от архитектурно проектиране до ландшафтен дизайн и BIM. Най-новата версия предлага подобрени инструменти за визуализация, усъвършенствани възможности за анализ на слънчевата светлина и по-добра поддръжка за виртуална и разширена реалност.
BricsCAD: Тази CAD програма с отворен код предлага широка гама от функции и е съвместима с файловите формати DWG. Най-новата версия включва подобрени инструменти за документиране, усъвършенствани възможности за търсене и по-добра поддръжка за IoT устройства.
Maya: – професионален софтуер за 3D компютърна графика, анимация и специални ефекти, широко използван във филмовата, телевизионната и игралната индустрия.
ZBrush: Тази програма за цифрово скулптуриране и 3D моделиране е популярна сред художници, илюстратори и дизайнери. Най-новата версия предлага нови четки, подобрени инструменти за ретуш и разширени възможности за създаване на маски.
Rhino: Тази гъвкава CAD програма е известна със своята мощна NURBS геометрия и възможности за визуализация. Най-новата версия включва подобрени инструменти за параметрични модели, усъвършенствани възможности за изобразяване и по-добра поддръжка за Grasshopper, визуален скриптов език за параметричен дизайн.

Това са една част от програмите за 2D и 3D проектиране.
Когато избирате CAD софтуер, вземете предвид вашите специфични нужди, бюджет и ниво на технически познания. Много програми предлагат безплатни пробни периоди, което ви позволява да оцените функциите им, преди да направите покупка.

 

03/03/2024

гр. София, ул. "Триадица " № 5А
info@maxplus-bg.com