гр. София, ул. "Триадица " № 5А
info@maxplus-bg.com
Начало » Блог » 10 най-важни настройки за работа с 3D Studio Max

10 най-важни настройки за работа с 3D Studio Max

Промоционални цени за Видео курсове
nastroiki

10 най-важни настройки за работа с 3D Studio Max

при стартиране на нов работен файл

Отстраняване на грешки при работа с 3D Max

Видео курс

Присъствен курс

1. За правилно визуализиране на селектираните обекти, за да не виждате скоби около селектирания обект направете следното:
от View изберете Viewport Per-view Settings

изберете Per-view Preferences и премахнете отметката на Selection Brackets

2. За да виждате селектирания обект в перспектива с бял контур и зададените му сегменти ( изключително важно при моделиране в 3D Max ):
В изглед Perspective > от Default Shading > включвате отметката на Display Selected With Edged Faces.

3. За да не се осветява селектирания обект по външния контур:
От Customize > Preferences > tab Viewports Премахнете всички отметки в Selection/Preview Highlights. Така ще работите много по приятно с програмата.

4. Ако не виждате панела със списъка с обектите в сцената на 3D Max, може да го извадите по следния начин: от Tools изберете Scene Explorer. Панела ще се появи на рабтното пространство и може да го придвижите и закачите в ляво.

5. Ако селектираните полигони не се виждат оцветени целите в червено, а само с червена рамка, от бутон F2 може да промените визуалното им представяне:

6. Не използвайте Спейс бутона в 3D Max. При селектиран обект се заключвате и може да не забележите малкото жълто катинарче в долната част, под работното поле. Отключвате се отново с клик на Спейс бутона.

7. Ако се „загубите“ в изглед перспектива при работа с 3D Max, с бутон Z  от клавиатурата обекта ще застане отново на фокус. Друг вариант за връщане в изходно положение е като преминете ( отново в песпектива ) с курсора над куба и кликнете на „къщичката“ – home.

8. При изчезване на Control Panel и другите панели в основното меню, вероятно сте натиснали за Undo – Ctrl + X  вместо Ctrl + Z. Връщане на Control Panel става като натиснете отново Ctrl + X.

9. При поява на инструмент Orbit, може да върнете курсора в изходно положение от бутон Escape от клавиатурата. По същия начин, с бутон Escape може да скриете и другите инструменти, които неволно сте извадили от дясното долно поле на работното пространтсво.

10. При неволно смаляване на Gizmo-то на Move, Rotate или Scale при работа с 3D  Max може да го увеличите от Customize > Preference  > Gizmos и да промените размера му на 40.

Препоръчваме Ви нашите Присъствени или Видео курсове.
С наша помощ ще овладеете програмата 3Д Макс.
Запишете се ТУК !

12/05/2022

гр. София, ул. "Триадица " № 5А
info@maxplus-bg.com